فرآیند تولید سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس دو تا از محصولاتی هستند که در انواع و اقسام مختلف تولید می شوند و به علت خوشمزه بودن بسیار مورد توجه مصرف کنندگان قرار دارند و آنها را برای مصرف صبحانه، ناهار و شام خود تهیه می نمایند.
تولید سوسیس و کالباس معمولا قلق های مخصوص به خود را دارد و هر کارخانه با توجه به نوعی از آنها که می خواهد تولید کند اقدامات لازم را انجام می دهد تا کیفیت محصولاتش بالا برود و بتواند مشتریان را از محصولات خود راضی نگه دارد.
فرآیند تولید سوسیس و کالباس به دو صورت خانگی و صنعتی وجود دارد، معمولا افرادی که به محصولات صنعتی علاقه ندارند در خانه دست به تولید دستی آنها می زنند که دقیقا بدانند که چه چیزی در درونشان هست تا از سلامتشان اطمینان بیشتری داشته باشند.
در ادامه به فرآیند تولید سوسیس و کالباس خواهیم پرداخت تا شا خوانندگان عزیز و گرامی بدانید که به چه صورت تهیه می شود تا تحت تاثیر تبلیغات منفی ای که بر علیه این محصولات وجود دارد قرار نگیرید و با خیال راحت آنها را مصرف کنید.
اگر میخواهید بهترین سوسیس و کالباس سالم را بشناسید مقاله تخصصی ما درباره سوسیس و کالباس سالم را از دست ندهید.
هر فرآیند تولیدی از بخش های مختلفی تشکیل شده است که اگر هر کسی از آنها آگاهی داشته باشد می تواند همان محصول صنعتی را به شیوه خانگی هم تولید نماید. معمولا محصولاتی که در خانه تهیه می شوند از نظر سالم بودن از میزان اعتبار بالاتری برخوردار هستند.
کسی که اقدام به تولید سوسیس و کالباس خانگی می کند سعی می نماید تا از بهترین مواد اولیه استفاده کند تا محصول نهایی اش از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، برای این که با فرآیند تولید آشنا شوید تا انتها ما را همراهی نمایید.
تهیه مواد اولیه با کیفیت:
تجربه ثابت کرده است که اگر مواد اولیه از کیفیت بالایی برخوردار باشد، تولید سوسیس و کالباس بدون هیچ مشکل با کیفیت بالا به دست مصرف کننده نهایی می رسد. برای همین بهتر است که در زمان خرید مواد اولیه نهایت دقت را به کار گرفت.
برای تهیه مواد اولیه با کیفیت بهتر است که به بازار مراجعه کرد و مواد را از نظر سلامت کاملا چک کرد زیرا سالم بودن مواد اولیه بر روی فرآیند تولید تاثیر مستقیم می گذارد و محصولات با کیفیت بسیار بهتری به دست مصرف کننده نهایی می رسند.
مطالعه بیشتر: مواد تشکیل دهنده و ترکیبات سوسیس کالباس چیست؟
مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس:
گوشت چرخ کرده:
گوشت گاوی یا گوسفندی که 40 تا 90 درصد سوسیس و کالباس را تشکیل می دهد، البته باید بدانید از گوش حیوانات دیگری مثل بوقلمون، شترمرغ یا غیره هم می توان برای تولید سوسیس و کالباس استفاده کرد.
نمک:
به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده و پیوند دهنده ذرات درونی محصولات گوشتی عمل می کند و استفاده آن در تولید این محصولات کاملا ضروری می باشد.
ادویه جات:
نظیر نمک، فلفل، پیاز، سیر، رازیانه، زنجبیل و غیره که موجب طعم بهتر محصولاتی مثل کالباس یا سوسیس می شوند.
شیرخشک، پودر سیب زمینی، آرد گندم و غیره که موجب به هم پیوستگی بهتر در زمان تولید سوسیس و کالباس می شوند و کمک می کنند تا محصول نهایی شل و ول نباشد.
روکش:
بعد از پایان فرآیند تولید این محصولات توسط دستگاه سافر روکش می شوند تا هوا به آنها نرسد و موجب تیرگی و فسادشان نشود. در گذشته های دور از روده حیوانات برای روکش این محصولات استفاده می شد.
جگر و چربی گاو، گوسفند و مرغ:
از دیگر اجزائی هستند که استفاده می شوند تا بافت سوسیس و کالباس بیش از اندازه خشک نباشد.
پسته، قارچ و پنیر:
در برخی سوسیس و کالباس ها استفاده می شود تا ارزش غذایی بالاتری پیدا کنند.
مراحل تولید سوسیس و کالباس:
ابتدا گوشت هایی که خریداری شده اند را چرخ گوشت های صنعتی چرخ می کنند تا آماده استفاده شوند.
سپس ادویه ها و دیگر مواد را به گوشت ها اضافه می کنند تا به وسیله همزن برقی به خوبی با هم مخلوط شوند.
خمیری را که به دست آمده را با دستگاه پرکن به آن فرمی که دوست دارند در می آورند تا آماده ادامه استفاده در مراحل بعدی شود.
سپس بسته به نوع تولید سوسیس و کالباس آنها را هواپز، پخته یا دودی می نمایند.
محصولی که به دست آمد را توسط وکیوم بسته بندی می نمایند تا آماده ارسال به بازار شود. اندازه این سوسیس و کالباس ها بسته به نظر تولید کننده دارد که دستگاه پرکن را بر روی چه سایزی تنظیم نماید.
بعضی از دستگاه های مورد استفاده در فرآیند تولید سوسیس و کالباس:
بعضی از دستگاه ها هستند که در زمان فرآیند تولید سوسیس و کالباس به کار گرفته می شوند که آشنایی با آنها هم کمک می کند تا آگاهی شما خواننده عزیز افزایش پیدا کند.
فلیکر: چنین دستگاهی برای خرد کردن گوشت های منجمد مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا در ساخت این دستگاه از غلطک هایی چندین تیغه استفاده می شود تا گوشت ها به ریزترین اندازه ممکن خرد شوند و مورد استفاده قرار بگیرند. تیغه های این دستگاه در زمان تولید سوسیس و کالباس قابل تنظیم هستند تا با سرعت بالاتری اقدام به خرد کردن گوشت ها کنند.
سیراتور: دستگاهی که در اصل برای جدا کردن گوشت از بال و گردن مرغ ها استفاده می شود این دستگاه توانایی اش را دارد یک مرغ کامل را نیز استخوان گیری نماید. این دستگاه به راحتی تفاله را از گوشت در زمان تولید فرآیند سوسیس و کالباس جدا می نماید و گوشت ها را به قسمت جدایی هدایت می کند.
تاملر: شبیه یک همزن بتن می باشد که در زمان فرآیند تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد تا مواد را به خوبی هر چه تمام تر با یک دیگر ترکیب نماید. این دستگاه کمک می کند تا گوشت ها تکه تکه شده و برای نمایش در کالباس مورد استفاده قرار بگیرند.
کنتی کاتر: دستگاهی که در زمان تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد تا تمام ذرات ریز مثل غضروف ها را در داخل خمیر از بین ببرد و اصطلاحا کالباس را یک دست تر کند و موجب بالاتر رفتن کیفیتش بشود. این دستگاه شبکه هایی دارد که خمیر از بین آنها عبور می کند تا سایز شبکه ها بسته به نوع خمیر تغییر کند.
دستگاه کاتر: یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که در زمان تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد، بعضی این دستگاه را قلب تپنده سوسیس و کالباس می نامند چون یک بخش مهم از کار را به عهده دارد و به انجام می رساند. این دستگاه تمامی مواد را به خوبی با هم می آمیزد و تحت فشار مناسب قرار می دهد تا به هم پیوستگی مناسبی پیدا کنند و به راحتی زمانی که مشتری روکش را کنار زد از هم نپاشند و موجب عدم رضایتش نشوند.
دستگاه پرکن: از این دستگاه برای تزریق خمیری که قبلا بعد از طی مراحلی چند شکل گرفته است به داخل روکش ها استفاده می شود. این دستگاه مخزنی استوانه ای دارد که محتویات گوشتی و خمیری کالباس با فشرده شدن به سمت دهانه خروجی آن هدایت می شوند تا خمیر را به داخل پوشش ها هدایت کند و بسته بندی نماید.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت اسپریچو با سال ها تجربه در زمینه تولید سوسیس و کالباس این آمادگی را دارد تا محصولاتش را برای شما فروشگاه ها ارسال نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.